Újdonsült anyukák álomképei

Álomhozó babák

Mint minden jelentősebb életszakasz, fordulópont az életünkben, a gyermek születése is az új élet, új élettervek és természetesen új álmok kezdetét jelenti. A gyermek születése az egész családot, anyukát, apukát, nagymamát, nagypapát új célok kitűzésére, új feladatok elvégzésére, és új problémák megoldására sarkallja. Mivel a baba világrajöttével egész életünk kifordul a sarkából, rutinjainkat magunk mögött hagyjuk, teljesen természetes módon jelennek meg álomképeinkben is az új élet elemei. Várandós anyukák gyakran számolnak be a születendő babával kapcsolatos álom-élményeikről. Előfordulhat hogy a nemét álmodják meg, vagy akár a még el nem döntött névvel kapcsolatban jelennek meg sugallatok az éjszaka folyamán.

Új jövevény - amikor még álmában is pelenkát mos az ember

A már megszületett baba körül sok a a teendő. Főleg az első gyermekek jelentenek rengeteg fejtörést az édesanyáknak, édesapáknak. Éppen ezért a színes-illatos álombéli babaképek között gyakran tűnnek fel az újszülöttel kapcsolatos problémák, félelmek is az álomképek között. Mivel az igazság elkötelezett híve vagyok, minden, az álmait megfejteni kívánó anyukának őszinte jó tanácsként adom, hogy túlontúl misztikus jelentéseket ne tulajdonítson álmainak. Mindemellett az álmok valóban hordozhatnak a jelen lelkiállapotunkat tükröző szimbólikus jelentésű képeket, ezeket azonban érdemes gyakorlati szemmel nézni, hiszen így oldhatjuk meg könnyebben a napi rutin folyamán felmerülő problémáinkat.

Rémálmok a baba egészsége miatt

Ha a babának egészségügyi gondjai vannak, természetesen gyakrabban látogatjuk az orvost, éppen ezért az orvos képe is gyakrabban merülhet fel álomképeink között. Felmerülhetnek esetleges félelmeink a baba egészségével kapcsolatban, könnyen előfordulhat, hogy egy-egy problémát szélsőségesen negativan élünk meg. Szinte biztos, hogy ebben az esetben a babával kapcsolatos aggódásunk, rémképeink, félelmeink intenzivebben jelennek meg az álmainkban is. Előfordulhat, hogy olyas szörnyűséges dolgot álmodunk, ami igen kicsi valószínűséggel fog megtörténni a valóságban. Ha meg akarunk szabadulni a rémséges képektől, akkor a gyakorlati életben kell kezünkbe venni a dolgok irányítását. Így állhatunk biztos lábbal a földön, itt tehát az álom ahhoz segített hozzá, hogy felnagyítva mutatott nekünk tükröt szenvedésünkről, amit a nap folyamán átélünk. A cél ilyenkor az, hogy meggyőződjünk arról valóban olyan nagy-e a probléma, mint ahogy azt mi érzékeljük (ebben segíthet egy jó gyermekorvos, védőnő is). Ha igen, akkor mit tehetünk ellene? Ha nem, akkor pedig mélyedjünk el magunkban és relaxálással próbáljunk meg megszabadulni az irreális képektől.

Rémálmok, ha baj van a kapcsolattal

Nem kiegyensúlyozott házastársi kapcsolat esetén a baba születésével az anyukában könnyen felerősödhet a bizonytalanság érzése. Az újszülött érkezése ugyanis biztonságérzetet követel. Ilyenkor a zaklatottság érzése szintén intenzivebben jelenhet meg az álom-képekben. Az anyukának ezek a képek figyelmeztető jelek lehetnek, hogy mások, szülők, testvérek barátok segítségét kérje a biztonság megtalálásához.

Pozitív álom-élmények az újszülött érkezése után

Természetesen az anyasághoz nem csupán negativ álom-élmények kapcsolódnak. Vannak anyák, akik az első gyermek megszületése után már a második gyermek megszületéséről álmodtak. Ez valószínűleg a boldog anyaság érzésének kivetülése az álomban, a pozitív jövőkép, a tervek visszatükröződése.

Üldözés az álomban

Álomfejtő fórumainkon a legtöbbet kutattott álomképként jelenik meg, szinte nem létezik olyan ember, aki ne tudna beszámolni legalább egy-két üldözéses álomról.

Erotikus álmok, amelyek rémülettel töltenek el

Erotikus álmaink a többi álomhoz hasonlóan vágyaink kivetülését jelentik. Sokan ismerik és a legnagyobb természetességgel kezelik a jelenséget mindaddig amíg álmukban a másik nemnek...

Visszatérő álmok

Egy olvasó írta: "Az egyetlen dolog, ami eszembe jutott, az a visszatéro álom volt. Nekem is volt néhány ilyenem az életem során, például hogy az iskolában vagyok és nem készültem föl a közelgő vizsgámra.