Természetes szépülés alvással

Gondold el, mennyivel jobb minden este azzal az érzéssel hajtani le a fejedet, hogy másnap reggel megszépülve kelsz ki az ágyból? Gyakorold ezt minden nap! A bőr éjszaka sokkal inkább képes a megfiatalodásra, mint nappal! A kutatók számára már triviális, a hétköznapi ember számára azonban még mindig nem igazán ismert tény, hogy "az alvással eltöltött órák a leghatékonyabbak az emberi szervezet újjáépítése szempontjából, beleértve ebbe a bőr regenerálódását is" - jelentette ki Sheldon Pinnell, a Duke University oktatója. Nézzük azonban először a módszert, melyet a legtöbben már ismernek és használnak bőrük fiatalítása érdekében:

Az éjszakai krémek és alvás

A hölgyek többsége tisztában vannak azzal, hogy a hidratáló krémek segítik megőrizni a bőr víztartalmát. Kevesebben hallottak azonban arról, hogy ezen csodaszerek éjszakai változatai nem csupán megóvják a bőrt a nedvesség elvesztésétől, hanem "azok aktív összetevői is hatékonyabban épülnek be a bőrbe, miután éjszaka nincsenek kitéve a napfény, a szennyeződések, vagy a smink negatív hatásainak" - ismerteti Cristina Carlino a bőrápoló termékek szakértője. Bőrgyógyászok által ismert tény például az, hogy a kozmetikumok között számos olyan létezik, amely hosszabb ideig, vagy csak akkor fejti ki jótékony hatását, ha nem éri napfény. Az ún. retinoidok(faggyúképződést csökkentő anyagok) napfény hatására lebomlanak, így elveszítik hatásukat. A fentiek világosság teszik tehát, hogy érdemes a lehető legcélszerűbben kihasználni az éjszakai órák nyújtotta lehetőséget szépülésünk érdekében, mivel a nappali szépségápolás eredményeinek így többszörösét érhetjük el jóval egyszerűbben és kényelmesebben. De hogyan tegyük ezt?

Hogyan használhatjuk ki tehát legjobban "a nyolc teljes óra" szépítő hatását?

Feküdjünk le mindig ugyanabban az időpontban! Sokan még mindig nem veszik elég komolyan a tényt, hogy az emberi szervezet regenerálódása - így a bőr újjáépülése is- akkor megy végbe a legteljesebben, ha a szakértők által is ajánlott nyolc óra alvás valóban nyolc óra! Ez a legtökéletesebben úgy érhető el, ha a lefekvés idejét ugyanarra az időpontra tesszük. Ha ugyanis mindig változtatjuk ágybakerülésünk idejét, az alvás szakaszai felborulnak, így az éjszakánk nem lesz teljes értékű, még ha az alvással töltött idő egyébként ki is teszi a nyolc órát.

Aludjunk egyenes felületen, háton fekve!

Sokan észrevehették magukon, hogy az arcukon jelentkező barázdák a délutáni időszakban mélyebbek, mint délelőtt vagy reggel. Ennek oka napnál világosabb: a gravitáció megváltozatja, szó szerint lehúzza a bőrt. Éjszaka ennek a folyamatnak az eredményét a fenti tanáccsal korrigálhatjuk, hiszen háton fekve a gravitáció kisimítja a bőrt. Ha nem gyűrjük a párnába arcunkat, akkor kisebb az esélye az apró ráncok kialakulásának is, amelyek később a mélyebb és állandó barázdák előfutárai.

Tartsuk bőrünket hidratáltan!

Ennek a fent említett hidratáló krémeken kívül van egy jóval egyszerűbb és pénztárcakímélőbb módja: igyunk naponta hat-nyolc alkalommal sima vizet, és tartsunk lehetőleg omega-3 zsírsavakban gazdag étrendet! Ez utóbbi a halak, és különböző magvak napi menübe történő felvételével érhető el legkönnyebben. Természetesen mindez nem zárja ki, hogy alvás előtt egy, a kozmetikusunk által külön nekünk ajánlott hidratáló krémet vigyünk fel arcbőrünkre. Ugyanez áll a bőrtípusunknak megfelelő testápolóra, mely megköti a bőrünk legfelső rétegeiben lévő vizet. Esetleg - mivel ezután aludni fogunk és a nappal hordott ruháinkat ilyenkor levetjük - megpróbálkozhatunk egy zsírokban gazdagabb krém használatával is.

Tipp!

A bőrtípusunknak megfelelő éjszakai krém kiválasztását mindenképp hagyjuk egy megbízható bőrgyógyászra vagy kozmetikusra, ezáltal pénztárcánkat is kíméljük, valamint a helyes alvás - sok egyéb igen pozitív hatásának elérése mellett - szépülésünket is nagyságrendekkel hatékonyabban segíthetjük elő!

Üldözés az álomban

Álomfejtő fórumainkon a legtöbbet kutattott álomképként jelenik meg, szinte nem létezik olyan ember, aki ne tudna beszámolni legalább egy-két üldözéses álomról.

Erotikus álmok, amelyek rémülettel töltenek el

Erotikus álmaink a többi álomhoz hasonlóan vágyaink kivetülését jelentik. Sokan ismerik és a legnagyobb természetességgel kezelik a jelenséget mindaddig amíg álmukban a másik nemnek...

Visszatérő álmok

Egy olvasó írta: "Az egyetlen dolog, ami eszembe jutott, az a visszatéro álom volt. Nekem is volt néhány ilyenem az életem során, például hogy az iskolában vagyok és nem készültem föl a közelgő vizsgámra.