Erotikus álmok, amelyek rémülettel töltenek el

Erotikus álmaink a többi álomhoz hasonlóan vágyaink kivetülését jelentik. Sokan ismerik és a legnagyobb természetességgel kezelik a jelenséget mindaddig amíg álmukban a másik nemnek egy általuk ismert vonzó képviselője jelenik meg, akivel beteljesülhet a fantáziájukban ébrenlétkor is többször felvetődött erotikus aktus. De mi történik akkor, ha miután nyugalomra hajtottuk a fejünket és álomba szenderültünk megjelenik egy vadidegen, esetleg számunkra cseppet sem vonzó külsejű ember, vagy akár a szintén nem szexuális vonzerejéről híres főnökünk? Esetleg egy a valós igényeinktől igen messze eső, erőszakos, perverz játék résztvevőivé vagy inkább áldozataivá válunk, sőt élvezzük is azt az éjszaka folyamán?

Reggel riadtan és értetlenül állunk a történtek előtt, és képtelenek vagyunk tudatunkban helyet találni a valós lelki igényeinktől olyan távol eső képeknek.

A kérdésre itt is a Freud jól ismert tézisei adnak fogódzókat, miszerint az álmaink rejtett vágyaink kivetülései. Ezekben az esetekben azonban a megfejtést nem közvetlenül a megjelenő álomképek, hanem az azok mögött található mélyebb tartalom hordozza. Mielőtt megnéznénk néhány példát egy-egy ilyen álom lehetséges mögöttes jelentésére érdemes azon is elgondolkodni, hogy saját személyiségünkkel és a napokban megélt élményeinkkel hogyan hozható összefüggésbe az álomkép. Mely részletekben tér el és hasonlít a alább közreadott elemzésektől. Ha ezt megtesszük még pontosabbá tesszük az elemzést így nagyobb lehetőséget adva magunknak jövőnk pozitív irányba való elmozdításához.

Egy-két nyugtalanító álom-élmény

A következőkben vizsgáljunk meg egy-két álom-élményt, amelyek érthetetlenségük miatt sokakban nyugtalanságot okoznak.

Szex a főnököddel:

Ez az álomkép kifejezheti komplexusaidat főnököddel kapcsolatban. Könnyen lehet, hogy szeretnél te is magasabb pozíciót betölteni, talán pont az ő helyén lenni. Ebben az esetben érdemes lehet vele kapcsolatos érzéseidet megszelidíteni, esetleg jobb - de nyilván nem szexuális- viszonyt kialakítanod vele. Nagyon könnyen előfordulhat az is, hogy úgy érzed, főnököd elnyom téged. Titokban arra vágysz, hogy elismerjen, megbízzon benned. Szex egy idegennel: Sok esetben ez az álomkép, ahol a vágyott férfit vagy nőt magad alkotod segíthet hozzá, hogy minden rejtett érzelmed, vágyad tökéletes beteljesülést nyerjen. Ilyenkor gyakran az idegen a saját lelked ismeretlen oldalát személyesíti meg. Előfordulhat az is, hogy az idegen valójában egy ismerős, akihez fűződő szexuális vágyaidat azonban magadnak sem akarod bevallani. Ebben az esetben természetesen az álom mgfejtéséhez szükség van az őszinteségedre. Jelentheti egyszerűen azt is, hogy partnert keresel, s az álombeli illető azon tulajdonságokat testesíti meg, melyeket leendő partneredtől is elvársz.

Szex egy ismert sztárral:

Egy általad vágyott tulajdonságot hordozhat a híres színész, énekes, stb. A vele való egyesülés révén érezheted magadénak is ezt a tulajdonságot. A legtöbb esetben a valóságban azonban a bálvány nem is igazán rendelkezik az általad felmagasztalt tulajdonsággal, csak a róla kialakult image, ami hordozza azt. Ilyenkor érdemes saját személyiségedet próbálod megszeretni olyannak, amilyen.

Szex egy korábbi kedveseddel:

Ez az álomkép jelentheti, hogy régi partnered még most sem közömbös számodra, nehezen lépsz túl rajta. Kifejezheti azonban azt is, hogy szeretsz a múltbéli dolgokon nosztalgiázni, anélkül, hogy bármit is éreznél exed iránt.

Erőszakos szex:

Mindig erős belső konfliktusra utal. Leginkább önmagad és a külvilág felé mutatott kép között lehet szakadék. Gysngének érzed magad, félsz, hogy nem tudod mindenszituációban uralni érzéseidet, gondolataidat. Esetleg nem tudsz határozott döntéseket hozni, így nem irányítod saját életedet.

Meztelenség:

Ha álmodban vadidegenek előtt levetkőzöl, és számodra ez az álomkép igen kellemetlen, valószínűleg több szexuális törődésre vágysz és attól félsz, hogy ez "rád van írva", tehát a külvilág észreveszi rajtad. Ha viszont jól érezted magad meztelenül, az nyitottságodat és őszinteségedet jelzi.

Egzotikus szerető:

Különleges, romantikus érzésekre, törődésre vágysz.

Üldözés az álomban

Álomfejtő fórumainkon a legtöbbet kutattott álomképként jelenik meg, szinte nem létezik olyan ember, aki ne tudna beszámolni legalább egy-két üldözéses álomról.

Erotikus álmok, amelyek rémülettel töltenek el

Erotikus álmaink a többi álomhoz hasonlóan vágyaink kivetülését jelentik. Sokan ismerik és a legnagyobb természetességgel kezelik a jelenséget mindaddig amíg álmukban a másik nemnek...

Visszatérő álmok

Egy olvasó írta: "Az egyetlen dolog, ami eszembe jutott, az a visszatéro álom volt. Nekem is volt néhány ilyenem az életem során, például hogy az iskolában vagyok és nem készültem föl a közelgő vizsgámra.