Elmúlt szerelem visszatérése az álomban

Az elmúlt szerelem visszatérése az álomban szintén az álmodók leggyakoribb élményei közé tartoznak. Ennek oka borzasztóan egyszerű: minden olyan élmény, érzés, életesemény, körülmény, emberi kapcsolat amely mély hatással van ill. volt ránk ilyen vagy olyan formában, de néha akár bizarr látomásokban, furcsa, értelmezhetetlen kísérőképekkel is, de visszatér hozzánk az éjszaka folyamán.

Ha egy elmúlt szerelem tölti be az álmot

Könnyen előfordulhat, hogy az álmodó még a jelenben is gyengéd érzelmeket táplál az álomban megjelent ex iránt. Éber állapotban nem szívesen vallja be magának, de az álomképek a mélytudatban zajló eseményeket tükrözik vissza és mivel álmainkat nem magunk irányítjuk, így elfojtott érzéseink, élményeink az álmokon keresztül törnek utat maguknak. Ha az érzés a valóságban nem viszonzott, legjobb, ha az álmodó megpróbálja helyére tenni lelki dolgait. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy felejtse el volt szerelmét, fojtsa el az elfojthatatlan és újra feltörő érzést, csupán tegyen rendet lelkivilágában, ne kergesse magát hamis ábrándokba, léteznek igaz ábrándok is. Ha azonban az érzés viszonzott, akkor érdemes elgondolkodni, hogy vajon folytatható-e a kapcsolat a jövőben is, vagy esetleg az egymás iránt szerelmet érzők valamilyen akadály, nézetkülönbség, értékrendszer különbözősége miatt mégse lehetnek igazi társak? Ezt a kérdést természetesen mindenki válaszolja meg saját magának. Az álom itt csupán annyiban segít, hogy szembesít az igazsággal, vagyis a ténnyel, hogy van egy érzés, aminek mélyebbek a gyökerei, mint ahogy azt éber állapotban esetleg beismerjük magunknak.

Plátói, de elmúlt szerelem visszaköszönése az álomképekben

Az élmény szintén mély gyökereket ereszthetett az álmodó lelkében. Sokszor kérdezik értetlenül, vajon miért jelenik meg valaki az álomban, akit már rég elfelejtettünk? A tudatalatt mélyen őrzi összes érzelmeinkkel kapcsolatos élményünket, akkor is, ha a jelenben az már nem foglalkoztat bennünket. Mélyebb jelentést, esetleg a jövőre való bármilyen jósolgatást érdemes azonban kerülni, az álombeli elmúlt plátói szerelem, mégha vehet is olyan fordulatot életünk, hogy mégiscsak megvalósul, ehhez az álomnak csak kevés köze lehet.

Plátói, de nem viszonzott szerelem az álomban

A nem viszonzott, plátói szerelem szinte még gyakrabban jelenik meg álmainkban, mint a viszonzott, beteljesült szerelem. Ennek oka, hogy az agy - ha tudatos állapotban ezt nem is igen vesszük észre, - megpróbál trükköket, megoldásokat, ötleteket termelni a vágyott lovag, ill. hercegnő elérésére. Az álmodó éber állapotban is sokszor álmodozik, akaratlanuk is működteti képzeletét, ami ilyenkor igen gazdag ötletforrás a vágyott szerelem beteljesítésének eléréséhez. Ezért fordul elő igen gyakran, hogy nem csupán a vágyaink tárgya, hanem az eléréséhez vezető út is igen gazdag részletességgel jelenik meg az álomban, sőt az álmodó később, éber állapotban szinte az álombéli szinjáték szinte minden egyes részletét tökéletesen fel tudja idézni.

Összegzésként

Ha szerelem jelenik meg az álmodban, bármilyen formában is, mindig tudd, hogy az álom csupán egy jelzés, ha úgy tetszik egy ötletforrás arra vonatkozóan, hogy miként is kellene az élményt éber állapotodban feldolgoznod. Jövőre nézve nem jóserejű, pusztán te lehetsz sorsodnak alakítója, hiszen az álom csak szembesít az igazsággal, az élményekkel, amelyek napközben tudatosan vagy tudattalan, de mélyen foglalkoztatnak.

Üldözés az álomban

Álomfejtő fórumainkon a legtöbbet kutattott álomképként jelenik meg, szinte nem létezik olyan ember, aki ne tudna beszámolni legalább egy-két üldözéses álomról.

Erotikus álmok, amelyek rémülettel töltenek el

Erotikus álmaink a többi álomhoz hasonlóan vágyaink kivetülését jelentik. Sokan ismerik és a legnagyobb természetességgel kezelik a jelenséget mindaddig amíg álmukban a másik nemnek...

Visszatérő álmok

Egy olvasó írta: "Az egyetlen dolog, ami eszembe jutott, az a visszatéro álom volt. Nekem is volt néhány ilyenem az életem során, például hogy az iskolában vagyok és nem készültem föl a közelgő vizsgámra.