BAK

Általános jellemzés

A pesszimista, befelé forduló, takarékos. Óriási az önuralma és a munkabírása. A Bak mindenből tanul, mindentől nemesedik. Az élet mindig próbára teszi, de mindig mindenből a legbölcsebb következtetéseket vonja le. Tudja, hogyan küzdjön mega nehéz helyzetekkel. Nehezen megközelíthető, ritkán mutatja ki érzelmeit, de semmi esetre sem érzéketlen. Szeretné kimutatni érzéseit és vágyait, de nincs hozzá önbizalma. Az önbecsülése mégis egészséges, gyakran tűnik azonban mások szemében önhittnek. Megjelenése, modora általában konzervatív, beforduló. Mindig mindenkivel megtartja a távolságot. Szeretteivel szemben is megtartja a három lépést, mert fél kimutatni érzéseit. A Bak nő hűséges és megbízható feleség, de csak olyan férfi mellett érzi jól magát, aki nem a női praktikák miatt vonzódik a másik nemhez, annál többre értékeli az egyszerű őszinteséget, természetességet. Biztonságos családi háttér megteremtésére törekszik. Megbízható, lehet rá számítani és mindig gondoskodik szeretteiről. A Bak férfi tiszteletet követel a gyerekektől, odaadást a feleségtől, de közben kényelmet és biztonságot teremt övéinek. Rengeteget dolgozik, de soha nem enged meg magának felesleges költekezést vagy lazítást.

Álom-kulcsszavaid és jelentéseik a 38. hétre:

Elhagyni valamit

Most nagyon szeretnél megszabadulni valakitől, vagy valamitől. Érdemes elgondolkodnod, hogy ez a dolog később nem okoz-e nagyobb hiányérzetet, mint ahogy most gondolod!

Erdőben bolyongani

Ha álmodban egy erdőben bolyongtál, akkor most a tudatalatti emlékek, érzések, vágyak felszínre hozása jelenthet megoldást problémáidra. Ha az erdőben találkoztál valakivel, az illetőnek köze lehet ahhoz a tudatalatti akadályhoz, mely gátol az előrelépésben.

Fekete szín

A fekete az ősi sötétség, a kietlen éjszaka, a magányosság, de a titokzatos mélység, a végtelenség jelképe is. Az utóbbi napokban meglehetősen egyedül érzed magad problémáiddal, barátaid ugyan segítőkészek, jelenlegi helyzetedben mégsem állhatnak melletted tanácsaikkal.

További érdekességek álmaidról:

Freud nézetei az álomról és az álomfejtésről

Halál az álomban (halál az álomban, szeretteink féltése)

Tuti téli tippek:

Nagyanyáink tanácsa megfázásra

A tea elkészítésének "aranyszabályai"

Gyógytea ABC