ablak

Csukott ablak az álomban: bezártad gondolataidat, nyitottságodat elveszítetted. Nyitott ablak: képes vagy a jövőbe tekinteni. Törött ablak: összetört jövőkép.

abortusz

Ha neked volt: félsz valamely cselekedeted következményeitől. Ha másnak: neked kell figyelmeztetned valamelyik barátnődet, hogy ne kövessen el olyat, ami később nem lehet visszafordítani.

abrosz

A női álomban: valamit rejteget, kedvességgel leplez. Ha gyűrött az abrosz: mások rágalmaitól való félelem. Ha nagyon szép, mosott, vasalt abrosz férfiálomban jelenik meg: felesége nagyon szereti. Ha gyűrött abrosz: felesége nem tőrődik érzelmeivel.

acél

Igen erős elhatározás, határozott vélemény. Érdemes vigyázni, mert az erő és a határozottság még nem jelenti, hogy a kitűzött cél a megfelelő, ill. a képviselt vélemény minden szempontból megfelel az igazságnak.

adó

Egy kötelesség elmulasztása nyomaszt, melynek következményeitől félsz. A félelmed nem biztos, hogy reális alapokon nyugszik. Általánosságban a hatalomtól való félelmet is jelentheti.

adósság

Önmarcangolás, félelem a megbecsültség elvesztésétől. Meggondolatlanul fogadtál el valamit, és nem tudod, hogy viszonozd.

advent

A hit, a pozitív várakozás kifejezője. Elmélyült gondolkodásra van szükséged az lekövetkező pár hétben. Őszintén nézz szembe cselekedeteiddel, így tudod majd új céljaidat a lehető legideálisabban megfogalmazni.

adventi koszorú

A koszorú négy gyertyája: hit, remény, szeretet, öröm. A remény, a pozitív várakozás kifejezője, hit megjelenése az élet értelmében, mely rövid idő elteltével kiteljesedik, bizonyossá válik.

Afrika

A természethez, egzotikumokhoz való vonzódásod felerősödik.

ág

Ág az álomban:élethelyzetedhez való hozzáállásod. Ha jobbra nő: pozitív jövőkép, ha balra: a múltban történt negatív cselekedet, amit leplezni próbálsz. Ha lefelé: pesszimizmus. Ha az ág a földön hever: egy lehetőség, melynek pozitív, vagy negatív kimeneteléről te döntesz.


agancs

Férfiálomban: férfiasság jele, de bizonyítani vágyásé is. Női álomban: túlkompenzálás.

agy

Ha rajzon vagy fényképen láttad: Minden problémát ésszel akarsz megoldani. Változtass! Hallgass néha ösztöneidre, szívedre!

agyag

Egy ötlet, egy még nem körvonalazódott elképzelés. Bármi lehet belőle, de rajtad áll a dolog. Ne ijedj meg a felelősségtől, mert az gátat szab képzeletednek.

agyagedény

Ha étel van benne: a becsülettel megszerzett munkád eredménye, jól alszol, nyugodt a lelkiismereted. Ha pénzt látsz benne: lehetőségek tárháza nyílt meg előtted, ne kapkodd el a döntést azzal kapcsolatban, hogy mibe fekteted a pénzed.

agyar

Ha utazásod alkalmával láttad: erőt merítesz élményeidből, új fogadalmakat teszel, új célokat tűzöl ki magad elé. Ha szobádban láttad: önbizalmadat egy tárgy segítségével növelnéd, mást mutatsz kifelé, mint amilyen valójában vagy, esetleg önbizalmad nagy, de ez csak látszatönbizalom.

ágy

Ágyat látni az álomban: szeretnél rendezni magadban egy kérdést. Ágyat vetni: rendezed a napi eseményeket. Ágyban fekvő ember: vkit betegségtől féltesz. Beágyazni: kiegyensúlyozottan kezded a napot. Kórházi ágy: félelem. Jelenthet szexuális problémákat, kényelmességet, menekülést valamilyen probléma megoldása elől. A szép, rendezett(vetett, vagy vetetlen) ágy: kiegyensúlyozott életvitelre, pozitív életcélokra utal. A gyűrött, rendezetlen ágy: rohanásra, kiegyensúlyozatlanságra. Aktuális problémáid nehezen tudod megoldani, mások tanácsára lehet szükséged.

ágynemű

Ha az álombeli ágynemű fehér: gyermekkori biztonságot keresel, ha színes vagy mintás: vidám, nyitott életet élsz.

ágyú

Ágyú az álomban: túl nagy ügyet csinálsz egy apróságból, lehet, hogy valakit meg is bántasz vele.

ajándék

Pozitív várakozás, pozitív jövőkép. Kellemes dolog, mely nélküled nem történhetne meg, személyed fontos szerepet játszik benne.

ajtó

Nagy ajtó: nagy és pozitív lehetőségek. Kis ajtó: nem bízol a lehetőségekben, amik az ajtó mögött várnak rád, vagy titkos utakon jársz és ez félelemmel tölt el. Nyitott ajtó: nem félsz terveidet megvalósítani. Csukott ajtó: Kirekesztettnek érzed magad. Betört ajtó: rossz előjel, ne lépj be rajta.


ájulás

Ha te ájultál el: egy fontos életszakasz a kezdete, új lappal indulsz vagy munkádat, vagy párkapcsolatodat tekintve.

álarc

Ha az álomban álarcot viseltél: rejtegeted személyedet, személyiségedet. Kérdés, hogy konkrétan ki elől? Lehet, hogy rossz utakon jársz.

akadály

Ha gyalog haladva akadályba ütköztél, amit sem tlépni, sem megkerülni nem lehet: rossz célt tűztél ki magad elé, új utat kell keresned, előfordulhat, hogy egész hosszú utat kell megtenned visszafelé, hogy megtaláld a helyeset. Ha autóval közlekedve ütközöl akadályba: a kényelem vitt rossz útra. Ha az akadály leküzdhető, kikerülhető: apró bosszúság.

akasztófa

Üresen álló akasztófa az álomban: figyelmeztetés, veszélyes terület, jobb, ha elhagyod. Akasztott ember: már nem tudod elkerülni a veszélyt, de még enyhítheted a következményeket. Ha sok akasztott embert láttál: barátaid bajban vannak.

aktatáska

Görcsösség, szabályokhoz ragaszkodás, fontoskodás, esetleg hivatalos szerep. Önbizalomhiány leplezése valamilyen felvett viselkedésformával.

akvárium

Boldog vagy annak ellenére, hogy egy bezártvilágban élsz. Adj nagyobb teret gondolkodásodnak, meglátod, hogy a világ még annál is sokkal gazdagabb, mint amilyennek eddig ismerted.

alagút

Alagúton áthaladni az álomban: életed egy monotonabb szakaszába érsz, beszűkülhetnek lehetőségeid, de pozitív kell, hogy maradj, hiszen egyszer ki kell, hogy érj az alagútból. Alagútban bennrekedni: reménytelennek érzed helyzeted, pedig nem az. Nem látod a lehetőségeidet, pedig azok léteznek.

alaprajz

Nagy tervek, biztosnak gondolt jövő, de megfontoltság és tudatosság is.

album

Régi fényképekkel: a múlt tisztelete, kötődés szeretteidhez, bölcsesség, szeretet. Ha új fényképeket látsz: képes vagy újra és újra újjászületni, örülni a kis dolgoknak.

alkony

Kiegyensúlyozottság, tiszta gondolatok, nyugalom, jól végzett munka. Kibékülés a világgal, lelki érettség, bölcs világlátás.

állat

Kis méretű állat: nincs elég önbizalmad. Nagy méretű állat, ha barátságos: biztonságban vagy, ha barátságtalan: veszélyben vagy, amit nehezen tudsz kikerülni. Beszélő állat: figyelmeztetés, hogy rossz irányba tart életed.


állatkert

Állatkertben sétálni: közel kerülni a természethez, ösztöneidre megérzéseidre hallgatsz. Ketrecbe zártan lenni: csendes kiegyensúlyozottság, beleélőképesség, át tudod érezni ismerőseid, barátaid gondját. Üres ketrec az álomban: valami fontos titokban maradt.

állatorvos

Ha az álomképben állatorvos jelent meg: bizalmat, segítséget kapsz barátaidtól.

állomás

Egy munka, feladat befejezése. Ha az állomás üres volt az álomban: egy érzés nyugvópontra jutott benned, lecsillapodott, egy érzelmi kérdés tisztázódott.

alma

Piros alma az álomban: Egészség, fiatalság, életerő. Ha az álombeli alma romlott: hazugság, ármány, becsapás.

almacsutka

Torkosság, kapkodás, kapzsiság, aminek meg lesz a következménye. A következmény nem súlyos, de mindenképp egy jó leckeként érdemes felfognod.

almafa

Tele piros almával: álom, gyermeki hit, életöröm, szerelem, tiszta érzések. Ha hullik az alma: szedd össze értékes gondolataidat és alkoss!

alsónadrág

Férfiálomban: biztos vagy sikeredben. Női álomban: félelem az érzésektől.

alsószoknya

Férfiálomban: félelem a kötöttségektől, a "rendes" lányok kerülése. Női álomban: biztosra akarsz menni, nem akarsz kalandokat.

altató

Már ahoz is fáradt vagy, hogy szembenézz a problémákkal. Próbálj meg mégis időt fordítani problémáid megoldására.

altatódal

Szeretteid mindig fordítanak rád idejükből.


aluminium

Egyhangúság, monotonia, szürkeség. Menekülj ebből az állapotból!

angyal

Felnőttálomban: álmodozásra való hajlam, ami együtt jár a kényelemszeretettel. Csak tevékenykedéssel juthatsz előre! Gyermeki álomban: hit az igazságban, a szeretet keresése, örömérzet egy ajándékozás után, de lehet egy sérelem miatti kiútkeresés is.

anya

Az édesanyához/nevelőanyához fűződő kapcsolatunk életünk legmeghatározóbb élménye. Éppen ezért nincs olyan ember, akinek álmaiban soha nem jelent meg az anya alakja. Ha az anya meghal az álomban: félelmeidet fejezi ki édesanyád/nevelőanyád elvesztésétől. ELőfodulhat, hogy valamilyen betegségben szenved, amiről te is tudsz. Ebben az esetben tégy meg mindent, amivel segítheted egészsége megőrzésében. Tölts vele annyi időt, amennyit tudsz, főzz neki egészséges ételeket! Ha az anya rendszeresen segítségedre siet álmodban, megvéd, jó tanácsokkal lát el: nagyon jó a viszonyod édesanyáddal, a való életben is a segítőd, igazi lelki társad, akire mindig számíthatsz. Ha édesanyád rendszeresen szid álmodban: rossz a viszonyod vele. Próbáld tisztázni vele, hogy amit tesz az bánt téged. Ha ez nem sikerül, akkor bölcsen fogadd el azt, amin nem lehet változtatni.

anyajegy

Anyajegy az álomban: lelkiismeretfurdalásod van. Szeretnél bűneidtől megszabadulni. Tisztálkodási mánia.

anyakönyvvezető

Férfiaknál: félelem a kötöttségektől, bizalmatlanság. Nőknél: férjhez akarsz menni.

anyatej

Biztonság és egészség. Pozitív jövő, szeretet, áldozat.

anyós

Ha jó volt az álombeli viszonyod vele: jó párkapcsolat. Ha rossz viszonyról álmodtál, vagy vitatkoztál vele: párkapcsolatodban problémák adódhatnak.

apa

Az apa az anya mellett a legfontosabb érzelmi kapocs az ember életében. Sok esetben a szeretet kapcsolat racionális oldalának megtestesítője, de nem minden esetben. Ha édesapád/nevelőapád megvéd, ill. tanácsokkal lát el álmodban: jó a kapcsolatod vele, megbízhatsz jószándékában. Ez azt jelenti, hogy az éltben is számíhatsz segíségére. Melletted áll a bajban. Az apa halála az álomban: félelem az elveszésétől. ELőfodulhat, hogy valamilyen betegségben szenved, amiről te is tudsz. Ebben az esetben tégy meg mindent, amivel segítheted egészsége megőrzésében. Tölts vele annyi időt, amennyit tudsz, főzz neki egészséges ételeket! Ha apád rendszeresen szid álmodban: rossz a viszonyod vele. Próbáld tisztázni vele, hogy amit tesz az bánt téged. Ha ez nem sikerül, akkor bölcsen fogadd el azt, amin nem lehet változtatni.

aprópénz

Ajándék, ami nagyon hasznos lehet számodra. Ha az aprópénzt kezedben tartottad az álomban: nagy szerencse ér.

áram

Környezetedből érkező energiák segítenek, sok jóbarátod pozitívan gondol rád.


arany

Arany az álomban: gazdagság, mely félelemmel is eltölt. Rossz úton szerzett, múlékony boldogság. Aranypénz: fukarság. Ha az álomban aranyékszer jelenik meg: nagyravágyás. Aranyszobor: irígyég, félelem.

aranyeső

Fiatalságot, gondtalanságot, szépséget, vidámságot jelenthet az álombeli aranyeső. Reményteli érzésekkel teli jövőkép. Tiszta szerelem, őszinte érzések.

arc

Szembenézés tetteiddel, amit az illető ellen elkövettél, akinek az arcát láttad álmodban. Ha jót tettél nem tölt el szorongással a szembenézés. Arc, mely eltorzul: veszélyt, gonoszságot rejt, téged pedig óvatosságra int.

arckép

Ismeretlen arckép: új barátságot kötsz, lehet, hogy olyan emberrel, akire eddig nem figyeltél fel. Saját arckép az álomban: önmagad vizsgálatát jelenti, valami miatt elégedetlen vagy önmagaddal. Mások véleményére túl sokat adsz.

arckrém

Elégedetlenség önmagaddal, folyamatosan javítani akarsz önmagadon, pedig lehet, hogy egyáltalán nincs erre szükség.

árnyék

Az álomfejtés szerint: félelem az ismeretlenségtől. Nem mersz szembenézni egy életedet meghatározó igazsággal. Ha saját árnyékodat láttad az álomban: álarcra van szükséged.

áruház

Kielégítetlen kívánságok. Áruház, amelyben eltévedsz: nem tudod mit szeretnél, nem találod a megoldást problémádra.

artista

Ha magad látod artistaként: túl sokat képzelsz magadról, vigyázz, könnyen a mélybe zuhanhatsz! Ha az artista leesett: mások kudarcot vallanak, amikor jólhangzó ígéretekkel akarnak elkápráztatni téged.

árvíz

Ha messziről látod: Nagyon régóta halogatod egy elintéznivalódat, melynek súlyos következményei lesznek. Ha elsodort: nagy erőre van szükséged, hogy kikerülj kellemetlen helyzetedből. Ha elmerültél: csak kedvesed segíthet rajtad. Árvízből kiálló épületek: neked kell segítened a bajbajutottakon. Kimenteni embereket, állatokat: ura vagy életednek, mások segítésére is futja energiáidból.

aszfalt

Kimerítő, de gyümölcsöző munka. Idővel rájössz, hogy megérte a fáradságot.


asztal

Megterített asztal: szeretett vendéget vársz. Üres asztal: szegénység. Asztal gyümölcstállal: a természet szeretete. Asztal sütikkel: pazarló élet.

autó

Ha nő vezeti: uralkodási vágy. Ha férfi: menekülés. Gyorshajtás: fékezhetetlen, csapongó vágyak, melyek veszélybe sodornak. Ha az álomban eltévedtél és nem találod az utat: káros szenvedély, külső segítségre szorulsz, hogy felhagyj vele. Ha nincs fék: nem vagy ura önmagadnak.

autóbusz

Alkalmazkodásra kényszerülsz. Most nincs lehetőséged saját véleményed kifejtésére, ill. megértetésére.

autóstáska

Mozgalmas napok jönnek életedben. Hallgesd meg ismerőseid praktikus tanácsait!

Az oldal tartalma folyamatosan bővül! Türelmeteket köszönjük!