ciklon

Új, esetleg veszélyes érzelmek.

cipő

Rossz cipő: nemkívánatos küldetés, utazás. Kellemes cipő: magabiztosság, anyagi jólét. Koszos cipő: rohanás, partnered már nem érdekel, unalmas számodra. Férfiálomban női cipő: minél csinosabb, annál alárendeltebb vagy egy kapcsolatban.

cirkusz

Alakoskodás, hidegfejűség; megjátszott segítőszándék; tetszelgés. Gyermekálomban a cirkusz: egészséges szereplési vágy, az élet szeretete.

citrom

Visszautasítástól való félelem.

cukor

Elfojtott érzelmek, gondolatok, melyek leplezése bűntudatot eredményez és kényszercselekvésekbe hajt (pl. cukorevés). Ha szembenézel a problémáddal rájösz, hogy az milyen jelentéktelen, sőt nevetséges az élet lényeges dolgaihoz képest.

cukrászda

Általában: pihenés, relaxáció. Lehet egy jól végzett munka utáni önjutalmazás. Ez utóbbi esetben napi munkádat igen sikeresen fogod végezni.Kövér emberek számára: bűntudat, mások segítségének igénylése.

család

Ha boldog, szeretetteljes hangulatot éreztél: életed lényeges elemeit érintő szerencse ér. Ha nyomott, feszült volt a hangulat: vigyázz, nem jó úton jársz, könnyen veszélybe kerülhetsz és nem lesz, aki megvédjen!

csap

Ha nem jól zár, csöpög: apró bosszúságok.

csapda

Épp azért követsz el hibát, mert mindenütt csapdát sejtesz.

csapos

Nem sajnálod a pénzt, ha jó kedved van.

csavar

Túlzott precizitás, a dolgok túlbonyolítására való hajlam.


csecsemő

Feladatod van: óvni, védeni egy nálad gyengébbet. Ha nő vagy: vágyhatsz egy babára, vagy félsz a felelősségvállalástól, attól függően, hogy milyen érzéssel tölt el az álomban látott baba.

csempe

Ha szépen rakott: túlzott precizitás. Rendetlenül rakott csempe: túl sok munka.

csend

Ha nyugalommal töltött el: értékes gondolatok táptalaja. Ha feszültté tett: valami rossz készülődik.

csengő

Valami lényeges dolog ment ki a fejedből, erre figyelmeztet a csengő. Karácsonyi csengő: a szeretet hívó szava, vagyis figyelj oda jobban szeretteidre.

cserebogár

Hírt, levelet, üzenetet vársz.

cseresznye

A magabiztos, erotikus nőiesség szimbóluma. Ha nő vagy: Könnyen képes vagy másokat felcsigázni. Ha férfi vagy: félsz a kihívó nőiségtől.

csésze

Ha üres, akkor jelent egy lehetőséget: te döntesz mivel töltöd meg. Ha félig töltve van: optimizmusodtól függ, hogy a félig tele, vagy a félig üres poharat látod-e.

csiga

Csigát látni: türelmetlenség. Csigát fogni, fogdosni: barátkozás érdekből valakivel, akit nem kedvelsz.

csillag

Női álomban: reményteli holnap. Férfiálomban: munkahelyi siker, elismerés. Csillagos ég: hit, bizalom, reményteli gondolatok, szeretet. Hullócsillag: elfogadod, hogy bizonyos dolgok elmúlnak, eltűnnek. Esti csillag: reménység, szeretet. (Krúdy)

csillár

Női álomban: nagyravágy, féltékenység. Férfiálomban: hiúság, keménység.


csipke

Ügyesen megoldott feladat; célirányos viselkedés.

csipkebokor

Erő, magabiztosság, szilárdság, hit. Égő csipkebokor: közösségért végzett munka, tevékenység.

csirke

Ha nő vagy: kevésnek és butácskánk éled meg magad egy kellemetlen szituáció miatt. Ne ijedj meg, mások nem így látják. Ha férfi vagy: rossz kedvvel indulsz egy partira, nőkkel kiváltképp nem szívesen elegyedsz most szóba.

csizma

Hosszú útra készülődsz. Tervezz jól, hogy ne érjen váratlan és kellemetlen meglepetés.