gabona

Gabona az álomban: nyereség. Ha az álomban földön szétszóródott gabona jelent meg: a vártnál kisebb nyereség.

galamb

A galamb az álomban fontos hírt jelent. Turbékoló galamb: felszínes érzelmek.

gally

Apró, jelentéktelennek tűnő, de mégis fontos dologra leszel figyelmes.Álomfejtés.

garázs

Az álomfejtés szerint biztonságérzetet ad a garázs létezése. Üres garázs: kötelességeid vannak, de nincs kedved elvégezni azokat. Ha autó áll bent: társadalmi jólét, elhanyagolt kapcsolat.

gémeskút

Gémeskút az álomban: Régi bölcsességekben hiszel.

gereblye

Ha az álomban gereblye jelenik meg: akaratod ellenére megbántasz valakit.

gerinc

Nagyra tartod magad, másoknál okosabbnak.

gesztenye

Az álom szerint a lelki nyugalom, sz elmúlás bölcs, jókedélyű elfogadása jellemez. A tél szeretete. Gesztenyegyűjtés az álomban: meleg érzelmek. Kezedben: szeretetérzés.

giliszta

Nőknél: rossz kapcsolat, férfiaknál: kisebbségi érzés.

gitár

Jó kapcsolat, kellemes együttlét. Gitárt húrozni: jó kapcsolatteremtési készség; segítő szándék. Levegőben szálló gitár: szerelem. Gitáron játszani: szerelmi ügyesség.


gomb

Ruha, amelyen rengeteg gomb van: hajlamos vagy túlbonyolítani a dolgokat. Vigyázz a másik nem számára ez kiábrándító lehet. Ha gombot varrsz egy ruhadarabra: valami eltereli a figyelmedet a fontos dolgokról. Gomb, ami elgurult: apró, jelentéktelen bosszúság, melyen ha felhergeled magad, az tényleg a te hibád. Szép, fényes gomb: apró dolognak lesz nagy jelentősége életedben a következő napokban! Elkopott gomb: nem törődsz a részletekkel. Leszakadt gomb: ne hagyd figyelmen kívül a részleteket!

gombostű

Egy alig észrevehető dolognak igen nagy jelentősége lehet. Gombostűt találni: új dologra ébredsz. Ha gombostűvel megszúrnak: mások rávilágítanak egy rossz tulajdonságodra.

gólya

Álmodozás a születés és szülés könnyűségéről. Az álom igen, de a valóság nem lehet mese.

golyó

Szép, nemes küldetés. Üveggolyó felnőttálomban: nem teljesült remények. Üveggolyó gyerekálomban: az élet szeretete, szerető szülők. Fagolyó: jól megoldott feladat; ügyesség. Fémgolyó: felelősségérzet.

gomb

Valahova tartozás érzése. Leszakadt gomb: eltávolodás egy régi baráttól. Gombot felvarrni: forrongsz magadban, valakire haragszol.

gomba

Pöttyös gomba az álomban: vidámság, jó humorérzék. Erdő tele gombával: valakinek ajándékot kell adnod.

gömb

Általában és az álomban is a teljesség, a tökéletesség szimbóluma. Ha kezedben tartod: célod az előbbi értékek elérése. Ne feledd az emberi élet a tökéletlenségeivel együtt lehet csak teljes! Fontos tudnod, hogy a valóságban tökéletes gömb sem létezik!

grafikon

Tudálékosság.

gránit

dogmatikus gondolkodás, kérlelhetetlenség, merevség az álom üzenete. Fekete gránit: túl szigorú elvek, szabályok betartására koncentrálás; önsanyargatás.

gyalogos

Az élet természetes velejárói okoznak bosszúságot az álom szerint. Légy türelmesebb! Az apró bosszúságok mindig jelen lesznek életedben.


gyapjú

Az álomfejtés szerint jobban megéri valós értékeket követned, mint megalkudnod féligazságokkal. Szerencsés vagy, mert képes vagy felismerni a jót!

gyászmenet

Valakinek az elvesztésétől való félelmed fejeződik ki ebben az álomképben. Az érzés teljesen természetes, de figyelj arra, ha féltesz is valakit se mutasd félelmedet! A gyászmenet látványa sok esetben a magánytól, egyedülléttől való félelmet fejezi ki.

gyémánt

A tisztaság, a tökéletesség és az erő jelképe. Ha birtokolni akarod: ezen tulajdonságokat szeretnéd birtokolni. Jelenthet feltűnő, elkápráztató, de hamis értékeket is az álomfejtés szerint.

gyermek

A gyermek általában és az álomfejtés szerint is a tisztaság, a kreativitás, a boldogság, a jóhiszeműség és nyiltság képei kapcsolódnak hozzá. Ha a gyermekek játszanak: lelki nyugalom, boldogság száll rád. Ha gyermek tekint rád: növeld az életbe vetett hitedet, ez nagyon fontos, hogy elérd azt a nemes célt, amit a napokban célul tűztél ki! Ha az álombeli gyerek fiúgyerek: szeretnéd valakinek átadni belső erődet, energiáidat. Ha leánygyermek jelenik meg az álomban: szeretnéd, ha a benned élő hit erejét mindenki megismerhetné és használni tudná.

gyertya

Lángja a remény kifejezője az álomszótár szerint. A lassan égő gyertya törzse: az életed jelképe. Ahogy a gyertya ég az álomban, időd úgy fogy, így fontold meg, hogyan éled életed, mire fordítod energiáidat. Ha a láng jobbra, balra csapdos az álomban: nem találtad még meg utadat, egy helytelen döntés után nehéz lesz visszatérni a helyes irányba. Ha a gyertya szépen, egyenletesen ég: elegendő bölcsesség van benned, hogy megfelően vezesd életedet. Az utolsókat lobbanó gyertya az álomfejtés szerint: egy igen fontos kérdés előtti döntésed jelentőségét fejezi ki.

gyík

Éretlenségből, tapasztalatlanságból fakadó menekülést, bizonytalanságot, döntésképtelenséget fejez ki. Nehéz elkapni: egy titkot szeretnél megtudni.

gyilkos

Ha a gyilkos egy ismerősöd: őszintén gyűlölheti valamely barátodat. Természetesen a valóságban gyilkolni nem fog. Ha a gyilkos ismeretlen: benned halmozódtak fel agresszív érzések valaki iránt. Ebben az esetben legjobb, ha feloldod magadban ezeket a negatív érzéseket, mert visszaüthetnek rád. Ha a gyilkos gyerek: egy saját negatív gyermekkori élményed szít fel benned agresszív érzéseket. Ebben az esetben próbálj visszaemlékezni az áldozat személyiségére, vajon ő milyen kapcsolatban állhat saját érzéseiddel? Ha sikerül visszaemlékezned, akkor arra is rájössz, miért bosszantanak az illető tulajdonságai. Legvalószínűbb, hogy azért, mert te is magadban hordod azokat.

gyilkosság

Gyilkosság az álomban: saját indulataidtól félsz, sőt néha rettegsz. Minél nagyobb a félelmed, annál inkább csak az álomban juthat kifejezésre. Próbáld megtalálni félelmeid okát és szeledítsd meg érzéseidet!

gyógyszer

Kívülről várod egy probléma megoldását, talán ismerőseid tanácsában jobban bízol, mint saját eszedben és megérzéseidben. Lazítsd el magad és gondolkozz, nem kell sokáig várnod a mentő ötletre, ami problémád megoldásában segíthet!

gyógyszertár

Csak egy helyen keresed a megoldást problémádra. Nézz körül a világban, járj nyitott szemmel és füllel, így sok-sok lehetőség közül nagyobb lehetőséged van kiválasztani a legjobbat!


gyöngy

Ha kezedben tartottad: ragaszkodsz a tiszta, romlatlan dolgokhoz, úgy érzed ez jelenthet még biztonságot ebben a világban. Ha a földön hevert: egy lehetőség, amit ha észreveszel értékes életet élhetsz. Ha más kezében láttad: úgy érzed te nem birtokolhatod a tudást, ami segíthet problémáid megoldásában. Ha valaki neked nyújtotta: az illető önzetlenül és feltételek nélkül szeret téged.

gyümölcs

A gyümölcs, amit vársz munkád, vagy bármely alkotó tevékenységed eredményeként. Nagyon fontos, hogy ez az eredmény valóban értékeket képviseljen! Ez azt jelenti, hogy ne csupán téged, hanem a környezetedben élő emberek számára is hasznot hozzon. Ha egy kígyó kínálja: ne félj tőle, csak koncentrálj természetes megérzéseidre. Ha ismerősöd kínálja: az illető tiszta érzésekkel van irántad, megbízhatsz benne. Ha szerelmed nyújtja neked: őszintén szeret és a legjobbat akarja neked.

gyűrű

Ha az álomban jeggyűrű jelenik meg: pozitív és tiszta gondolatok, érzések. Aranygyűrű felnőttálomban: vágyakozás a jeggyűrű után. Elveszett gyűrű, ha nagyon hiányzik: függőség egy tárgytól, vagy egy személytől. Elgurult gyűrű, ha tudod merre gurulhatott: meg fogod sérteni azt, akitől kaptad. Gyémántgyűrű: Nemes értékek birtoklására vágysz.

Az oldal tartalma folyamatosan bővül! Türelmeteket köszönjük!