hab

Szeszélyességre való hajlam, könnyen keletkező, könnyen múló érzelmek. Habfürdő: pihenésre vágytál, kielégületlenség.

hagyma

racionális gondolkodás, feladat, amit köteles vagy elvégezni.

haj

Hosszú haj: határozatlanság, külsőségekbe vetett önbizalom, önértékelési probléma, belső értékek hiánya. Rövid haj: határozottság, belső értékek. Ha gyorsan nő: félelem önértékelésed elvesztésétől. Levágott haj: elveszett szerelem. Ha magad vágod a hajad: bünteted magad. Ha más haját vágod: haragszol az illetőre. Partnered haját vágni: agresszív szerelem. Aranyhaj: angyali tisztaság. Hajat festeni: elrejteni valamit. Kócos haj: kiegyensúlyozatlanság. Ősz haj: tisztesség.

hajcsat

Rendre törekvés, tetszeni vágyás, tisztaság, kiegyensúlyozottság.

hajszárító

Vágyak, melyeket nem akarsz.

hajó

Nagy, fehér hajó: valakire - lehet, hogy veszélyt jelentő emberre - felnézel, nem látod hibáit. Sötét hajó: rossz emlékek, bűntudat, szeretetlenség érzése. Papírhajó: könnyedség, játékosság. Hajótörés: elárultatás valamelyik szeretted által, érzelmi megrázkódtatás. Zátonyra futó hajó: kudarcba fulladt nagy tervek, amelyektől sokat vártál.

hal

hidegség, idengenkedés valamitől, valakitől. Ha a halat kezedben tartod, de az mindig kiugrál belőle: túlzottan ragaszkodsz valamihez, ami biztonságérzetet ad neked.

halott

Ha ismerősöd, hozzátartozód és ezt örömmel találkozol vele: hiányzik neked, de úgy érzed még mindig melletted van, segít neked. Ha félsz tőle: lelkiismeretfurdalásod van gy ellene elkövetett tetted miatt. Halottnak látni valakit az álomban, aki még él: gyűlölöd a halott valamely közeli ismerősét. Halott embert megcsókolni: tisztelet a halott iránt, továbbvinni a mnkásságát.

halál

Saját halál megálmodása: az emberek saját halálukat képtelenek megálmodni. Ennek oka, hogy az agynak nincs konkrét emlékképe a saját halálunkról. Ha valaki halálos veszélybe kerül álmában, akkor is, még a halál bekövetkezte előtt felébred, ill. új álomkép cseréli le az előző álom-eseménysor. Hozzátartozód haláláról álmodni: félsz szeretteid elvesztésétől. Talán korábban már elvesztettél valakit, aki nagyon közel állt hozzád, ezért egy újabb hozzátartózó elvesztését már nem bírnád elviselni. Ez a rettegés fejeződik ki álomképeidben. Előfordulhat az is, hogy hozzátartozód valamilyen betegség gyötri, amiről te is tudsz. Ez is oko adha hasonló rémálmokra. Próbáld tehát megfogalmazni miért ez a félelem és ha valós alapja van, akkor segítsd szerettedet egészsége megőrzésében. Ha nincs valós alapja, akkor mélyebb gyökerei vannak félelmednek, ekkor kérd pszichológus véleményét. Ha ismeretlen személy halálát álmodtad meg: talán úgy érzed mások sorsába nem tudsz beavatkozni.

hang

Messziről jövő, ismertlen hang: tudatalattid figyelmeztetése. Közelről jövő, ismeretlen hang: sürgősen kell cselekedned.


hangya

Hangyát látni az álomban: bölcs és kitartó vagy a munkában. Ha rád mászik: szerencséd lesz. Ha a hangya megcsíp: Hangyát széttaposni az álomfejtés szerint: unott, dologtalan vagy.

harang

Hír, mely rémülettel tölt el, de csak vaklárma.

ház

Ház az álomban az álmodó személyiségének mutatója. Ha a ház üres: céljaid elvesztetted, talán mások útmutatására vársz. Ha túlzsúfolt: ragaszkodsz a biztoshoz, minden tárgynak köze van jelenedhez. Ha ablakai nyitva vannak: nyitott vagy mások véleményére, a küvilág minden mozzanata megragad. Ha ajtód nyitva áll: nyitott vagy, emberek társaságában rézed jól magad. Leégett ház, ha te gyújtottad fel: képes vagy az újrakezdésre. Ha más gyújtotta fel: irigyelt ember vagy. A leégett, összedőlt, romos ház az álomban: valódi értékek - melyeket a romboló nem tisztelt - elvesztése.

hegedű

Férfiálomban: romantikus gondolatok, nosztalgiázásra való hajlam. Női álomban: unod partneredet, nem találod elég izgalmasnak.

hegy

Céljaidat elérhetetlennek látod, nehezen bízol elérésükben. Ha elindultál felfelé: legyőzted kishitűségedet.

hegycsúcs

Ha már látod: optimista vagy, lehetőséged van céljaid elérésére. Ha az álomban fent vagy a csúcson: vigyázz, céljaid elérését követheti a kiüresedés, magányosság érzése. Hegycsúcson barátaiddal: jó helyre születtél, vigyáznod kell nehogy felszínes légy.

hinta

A hinta az álomban a gyermekkori önfeledtség, kreativitás, ábrándozásra való hajlam jelentését hordozza. Hinta, ami túl gyorsan hajtasz, vagy hajt valaki: erődet meghaladó feladat, melybe ha belevágsz veszélyt jelenthet rád.

hold

Idealizált személy utáni vonzalom, merengés nem irreális célokról. Felhők mögül előbukkanó Hold az álomban: szorongás egy változás miatt. Fogyó hold: kedves hozzátartozó eltávolodása. Félhold: mást is szeret, akit szeretsz. Telihold: mézeshetek.

hullócsillag

Képes vagy elszakadni a megszokott dolgoktól, ugyanígy képes vagy letenni a rossz szokásaidat. Nem rágódsz tovább a múltbéli hibákon, az új lehetőségeidre koncentrálsz.

hús

Ha főtt ételként láttad: egészség, megfontoltság, családiasság. Ha sültként: nyugalom, békesség, kiegyensúlyozottság érzése tölt el. Ha a hús nyers: barátaid tisztességesek, hűek hozzád. Ha nyers húst ettél: betegség, monoton, unalmas napok. Ha a főtt, sült húst etted: kiegyensúlyozottság, egészség.
>