kabát

Nagy télikabát az álomban: Óvatosság, előrelátás, józanság a nehéz helyzetekben.

kacsa

Önfejűség.

kagyló

Titok, titokzatosság. Kagylóhéj az álomban: romantikus szerelem, amely elmúltával is kedves neked. Kagylót, osztrigát enni: jó párkapcsolat; ha undorodsz: erőltetett, vagy érdekből létrejött viszony. Kagylóban gyöngy: kis csodák életedben.

kakas

Agresszív, de nem túl okos támadó.

kakaó

Otthonos, kellemes érzések. Tejjel összekevert kakaó az álomban: Gyermekkori emlékek.

kalap

Tekintélyre, megbecsülésre vágysz. Kalap fogason: mellékes dolognak tartod mások véleményét. Díszes női kalap: női álomban: távolságtartás, külsőségekbe kapaszkodás. Férfiálomban: csodálat egy ismeretlen iránt. Kalap, amit a szél sodor: úgy érzed környezeted játszik veled. Ha kalapot emelnek előtted: hátad mögött gúnyolódnak rajtad

kalitka

Elfogadott rabság, beletörődés, saját akarat elvesztése.

kalács

a kicsi megbecsülése, romantikus érzések.

kalóz

Gyermekálomban: ügyesség, élelmesség, élénkség, fantázia. Felnőttálomban: a dolgok megkerülése.

kamilla

Jókedv, egyszerűség, problémák bölcs megoldása, derűs személyiség. Kamillatea az álomban: mértéktartás, józanság, egészség szeretete.


kamra

Ha a te lakásodban van: szeretsz elrejteni dolgokat, azokat úgy érzed biztonságban. Mások kamrája: kiváncsi vagy, mit rejtegetnek mások. Ha kamrába vagy zárva: kellemetlen gyerekkori emlék, védtelenség érzése.

kancsó

Kancsó az álomban: értékes tartalom egy hozzád tartozó tárggyal kapcsolatban.

kandalló

Kellemes otthonos érzés, biztonságérzet, jó családi légkör.

karambol

ütközöl mások véleményével. Merevség, képtelenség a meghátrálásra.

kard

Bátor fellépés, agresszív érdekérvényesítés. Férfiálomban: egoizmus, sznobság. Női álomban: emancipáltság, bátortalanság, a női nem leértékelése.

karika

Lényeglátás, egyszerű, közérthető fogalmazás képessége. Gyors, lényeglátó döntéshozatal.

kígyó

Az élethelyzetektől és nemtől függően jelképezheti a okosságot, ravaszságot, a pénzt, szexualitást, az racionalitás hatalmát. Ha beteg ember álmában jelenik meg: legyőzi a betegséget. Ha fizikailag egészséges férfi álmában jelenik meg a fallikus jelentés kerül előtérbe: a mérete utal az egyén önbizalmára. Ha nő álmában jelenik meg: a hölgy kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet, átverhetik, visszafordíthatatlan lelki károsodást okozhatnak neki. Astrampsychos szerint jövedelmet jelent. Ha a kígyó megmarja az illetőt: nagy jövedelem, ha az illető agyonveri a kígyót: elveszti jövedelmét.

kísértet

Ha szól hozzád: hallgasd meg tanácsát, igen hasznos lehet! Ha csak némán áll: előre nem sejtett rossz dolog fog történni veled. Ha megérint: fontos mondanivalója van számodra.

köröm

Ha saját körmödet láttad: a társaságban, akikkel a napokban találkozol a legjelentéktelenebb dolgok is nagy frusztrációt keltenek benned. Ha valaki más körmét láttad: az illetőt túl sokra tartod, ezért tudatalatt a hibát keresed benne. Ha a köröm karmokra hasonlít, pl túl nagyra növesztett: egyéni érdekek érvényesítése.

kutya

Ha ideges, agresszív: belső feszültséged akadályoz feladataid elvégzésében, valakinek -ismerős, munkatárs - már a látványa is feldühít. Ha nyugodt, barátságos: önbizalmad nagy, kiegyensúlyozott vagy, könnyen veszed a nehézségeket. Ha ugatós: valaki közölni akar veled valami fontosat. Ha nagyméretű kutyát láttál az álomban: biztonságban érzed magad, megbízol saját döntéseidben. Ha kiskutya jelent meg az álomban: játékos természeted megsegít egy probléma megoldásában. Kutyaharapás: valaki elátkozott.

Az oldal tartalma folyamatosan bővül! Türelmeteket köszönjük!