zuhanás

A leggyakrabban megjelenő álmok egyike. Szinte nincs olyan ember, akinek az álomképeiben még soha nem jelent meg zuhanással kapcsolatos kép. Az érintett rendszerint valamilyen magas hegyről, szikláról, háztetőről zuhan a mélybe, érdekes módon viszont a becsapódás előtti pillanatban felébred. Az álom jelentése a minden emberben teljesen természetes módon jelenlévő félelem a veszélyes helyzetektől, amit az agy az éjszaka folyamán dolgoz fel. A zuhanás azért nem végződik földet éréssel, mert az emberek 90%-ának ilyen eseményekről nincs valós emlékük. Tehát a valóságban még hasonló esemény nem történt meg az illetővel, így az agy sem képes az élményt álomképekben visszaadni. zuhanyozás Új nap új, pozitív tervekkel, önbizalommal, friss, tiszta gondolatokkal. Terveid sikerrel járnak.

zsák

Ha üres: anyagi gondok, vagy hiábavaló várakozás. Ha tele van: lehetőségek, amikkel tudni kell élni. Zseb rejtett kincs, amit tudatalatt állandóan felügyelsz. zsebóra titkos találka; szerelemre kiszámított idő. zsebkendő kalandvágy, kacérság, férfiak álmában: félelem a határozott nőktől.

zsemle

Ha friss: vidámabbá teheti napod, kellemes gondolatokkal tölt el. Ha száraz: szerencsétlennek, sikertelennek érzed magad.

zsiráf

Ellenszenves ismerős, vagy idegen, aki beképzelt, lenéz másokat.

Az oldal tartalma folyamatosan bővül! Türelmeteket köszönjük!